نکات مهمی که هنگام خرید رادیاتور باید به آن توجه کنید
همانطور که میدانید، رادیاتورها متداول ترین روش گرمایش خانه ها هستند. انتخاب رادیاتور مناسب می تواند به بازدهی بیشتر انرژی ، آسایش بیشتر و حتی زیبایی و دکوراسیون منزل کمک کند. اما با وجود انواع مختلف رادیاتورهای موجود در بازار، انتخاب بهترین نوع آن می تواند دشوار باشد.
رادیاتورها از آب گرم موتورخانه یا پکیج شما استفاده میکنند تا بخش های مختلف خانه و یا محل کارتان را گرم کنند.هر رادیاتور دارای یک ورودی و یک خروجی است زمانی که آب گرم از طریق لولهکشی وارد رادیاتور میشود،با عبور آب از هر بخش به سمت بخش بعدی جاری میشود. سپس رادیاتور گرما را به محیط منتقل کرده و در نتیجه دمای آب کاهش مییابد و در نهایت آب توسط لوله خروجی برای جذب مجدد گرما به طرف موتور خانه و یا پکیج هدایت میشود و این چرخه برای ایجاد گرمای مطلوب تکرار میشود
خرید رادیاتور جدید نیازمند دقت است. پیش از انتخاب نهایی، باید به نکات متعددی توجه کرد. اندازه، شکل و جنس و میزان گرمادهی، از جمله فاکتورهای کلیدی در انتخاب بهترین رادیاتور هستند.
انتخاب رادیاتور مناسب، گامی مهم در ایجاد گرمای مطلوب برای خانه شماست. با مطالعه این راهنما دانش لازم برای انتخابی آگاهانه و دقیق را به دست خواهید آورد.
منبع گرمایش
اولین نکته ای که هنگام انتخاب رادیاتور باید در خصوص آن تصمیم گیری کنید منبع گرمایش رادیاتور است.برای این منظور سه انتخاب دارید:
- رادیاتورهای گرمایش مرکز(لوله کشی شده ):این نوع رادیاتور که رایجترین نوع در خانههای ایرانی است، از آب گرم برای گرمایش استفاده میکند. آب توسط سیستم گرمایش مرکزی یا پکیج گرم شده و از طریق لولهها به رادیاتورها منتقل میشود.
- رادیاتورهای برقی: رادیاتورهای برقی برای خانههایی که سیستم گرمایش مرکزی ندارند مناسب هستند. این نوع رادیاتور ها از طریق المنتهای برقی ،روغن یا مایع مخصوص تعبیه شده در داخل رادیاتور را گرم کرده و به طور مستقیم به برق متصل میشوند.
- رادیاتورهای دوگانه سوز: این رادیاتورها معمولا همان رادیاتورهای استاندارد گرمایش مرکزی هستند که یک المنت گرم کننده برقی در آنها تعبیه شده است. این ویژگی به شما امکان می دهد رادیاتور را حتی در مواقعی که سیستم گرمایش مرکزی خاموش است، با برق گرم کنید. این روش گرمایش برای رادیاتورهای حوله ای بسیار مناسب است.
انتخاب مدل رادیاتور
برای گرم کردن بخش های مختلف خانه، چندین نوع رادیاتور وجود دارد که میتوانید آنها انتخاب کنید. نوع رادیاتوری که انتخاب میکنید به نیازهای گرمایشی شما و ترجیحات شخصیتان بستگی دارد. ، در ادامه انواع مختلف رادیاتور را بررسی میکنیم.
- رادیاتور پنلی
- رادیاتورهای افقی
- رادیاتور عمودی
- رادیاتور ستونی یا لوله ای
- رادیاتور حوله ای
رادیاتور پنلی
اگر به دنبال یک رادیاتور کاربردی با قیمت مناسب هستید، رادیاتورهای پنلی انتخاب خوبی برای شما هستند . این نوع رادیاتورها علاوه بر قیمت مناسب، از نظر کارکرد هم بسیار قابل اعتماد بوده و گرمای ثابت و مطبوعی را منتشر میکنند.این رادیاتورها از صفحات فلزی مسطح وصاف تشکیل شدهاند و به دو نوع تک پنل و دو پنل تقسیم می شوند. رادیاتورهای پنلی به دلیل راندمان بالا، زیبایی و سهولت نصب، به گزینهای محبوب تبدیل شدهاند.رادیاتورهای پنلی به دلیل سطح تماس زیاد با هوای محیط، گرمای بیشتری را نسبت به سایر رادیاتورها منتقل میکنند. رادیاتورهای پنلی به دو نوع تک پنل و دو پنل تقسیم می شوند.
- رادیاتورهای تک پنل: سادهترین نوع رادیاتور هستند. (به جای “پنل های گرمایشی” به آنها به عنوان “ظروف آب داغ” نگاه کنید)ا رادیاتورهای تک پنل، انتخابی شیک و کارآمد برای گرم کردن فضاهای کوچک هستند. بدنه باریک آنها باعث میشود تا فضای کمتری اشغال کنند. رادیاتورهای تک پنل با وجود اندازهشان، خروجی گرمای مؤثری دارند.
- رادیاتورهای دو پنل:رادیاتورهای دو پنل، همانطور که از اسم آن ها مشخص است، از دو پنل تک که رو به روی هم قرار داده شده ساخته شده اند . این رادیاتورها نسبت به رادیاتورهای تک پنل، کمی بیشتر از دیوار فاصله میگیرند(به خاطر قطر بیشتر) گرمایش بیشتری دارند((تقریبا دو برابر قدرت گرمایش تک پنل) رادیاتورهای دو پنل، انتخابی عالی برای فضاهایی هستند که به گرمای بیشتری نیاز دارند. این رادیاتورها با داشتن دو پنل، سطح تماس بیشتری با هوای محیط داشته و در نتیجه گرمای بیشتری تولید میکنند.
رادیاتورهای افقی
رادیاتورهای افقی همان مدلهای استاندارد رادیاتور، اما با عرض بیشتر نسبت به ارتفاع هستند. این نوع از رادیاتورها به صورت افقی روی دیوار نصب میشوند و در فضاهای مختلف مانند خانه ها، ادارات و هتل ها کاربرد دارند.
رادیاتورهای ایستاده
رادیاتورهای ایستاده یا عمودی ارتفاع بیشتری نسبت به عرض خود دارند و به همان صورت عمودی روی دیوار نصب می شوند. این نوع رادیاتورها به دلیل اشغال فضای کمتر، راندمان گرمایشی بالا و ظاهر مدرن، محبوبیت فزاینده ای پیدا کرده اند.
رادیاتورهای ستونی
این نوع رادیاتورها ظاهری کلاسیک و سنتی دارند و برای فضاهای با دکوراسیون کلاسیک مناسب هستند.رادیاتورهای ستونی راندمان بالایی دارند و به سرعت گرم میشوند.
رادیاتورهای ستونی از لولههایی ساخته شدهاند که به صورت ردیفی کنار هم قرار گرفتهاند و در بالا و پایین به هم وصل میشوند تا یک بخش واحد را تشکیل دهند. این رادیاتورها راندمان بالایی دارند و به سرعت گرم میشوندرادیاتورهای ستونی معمولا از لحاظ طراحی سنتیتر هستند.
رادیاتور حوله ای
رادیاتورهای حوله ای نوع خاصی از رادیاتورها هستند که علاوه بر گرمایش فضا، برای گرم کردن حوله و لباس نیز کاربرد دارند. این نوع رادیاتورها در حمام ها بسیار پرکاربرد هستند. و در طرح ها و رنگ های متنوعی تولید میشوند و به راحتی با دکوراسیون های متفاوت هماهنگ میشوند.
اهمیت جنس رادیاتور
جنس رادیاتور در هنگام انتخاب و خرید از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که به طور مستقیم بر بازده گرمایی ، مقاومت در برابر خوردگی ، وزن و قیمت تاثیر میگذارد.
- بازده گرمایی: جنس رادیاتور بر میزان گرمای منتقل شده از آب گرم به محیط تاثیر میگذارد. به طور کلی، فلزاتی با رسانایی گرمایی بالا مانند: آلومینیوم، بازده گرمایی بالاتری دارند.
- مقاومت در برابر خوردگی: رادیاتورها در معرض آب گرم هستند که میتواند باعث خوردگی فلز شود. جنس رادیاتور باید به گونهای باشد که در برابر خوردگی مقاوم باشد.
- وزن: جنس رادیاتور بر وزن آن تاثیر میگذارد. رادیاتورهای آلومینیومی سبکتر از رادیاتورهای فولادی و چدنی هستند.
- قیمت: جنس رادیاتور بر قیمت آن تاثیر میگذارد. رادیاتورهای آلومینیومی معمولاً گرانتر از رادیاتورهای فولادی هستند.
جنس رادیاتور
- چدن: اگرچه رادیاتورهای چدن برای گرم شدن به زمان زیادی نیاز دارند، اما گرما را برای مدت طولانیتری نسبت به رادیاتورهای ساخته شده از فلزات دیگر حفظ می کنند. این ویژگی آنها را برای اتاقهای بزرگ با سقفهای بلند ایدهآل میکند. با این حال، چدن بسیار سنگین است، بنابراین کف و دیوارها هنگام نصب این رادیاتورها باید از نظر سازهای محکم باشند. میتوان آنها را یک رادیاتور لوکس به شمار آورد.
- فولادی: این نوع رادیاتورها از ورقهای فولادی ساخته میشوند و از نظر قیمت ارزانتر هستند. اما وزن بالایی دارند و در برابر خوردگی به اندازه رادیاتورهای آلومینیومی مقاوم نیستند.
- استیل : رادیاتورهای استیل به طور موثری گرما را از آب گرم سیستم گرمایش جذب و به محیط منتقل میکنند. این امر باعث میشود که فضای مورد نظر به سرعت گرم شود و مصرف انرژی کاهش یابد.رادیاتورهای استیل در برابر خوردگی و زنگ زدگی بسیار مقاوم هستند. این امر باعث میشود که عمر طولانی داشته باشند و برای استفاده در مکانهای مرطوب مانند حمام و آشپزخانه مناسب باشند.
- آلومینیوم: رادیاتورهای آلومینیومی به دلیل خروجی بالای گرما، بهترین نوع رادیاتور هستند. دلیل این امر آن است که آلومینیوم یک ابررسانا است. در نتیجه، اتاق را نسبت به سایر فلزات، سریعتر و کارآمدتر گرم می کند. با این حال، بر خلاف سایر رادیاتورها که گرما را مدت زیادی حتی پس از خاموش شدن سیستم حفظ می کنند، آلومینیومی خیلی زود سرد می شود. همچنین آلومینیوم ضد زنگ، بادوام و قابل بازیافت است. مزیت دیگر آلومینیوم وزن سبک آن است، بنابراین برای نصب روی دیوار داخلی بسیار مناسب است.
عوامل موثر بر اندازه رادیاتور
- دمای مورد نیاز اتاق: همه اتاقها به دمای یکسانی نیاز ندارند. در حالی که اتاق خواب و اتاق نشیمن بیشترین نیاز به گرما را دارند، مکانهایی مانند راهرو و آشپزخانه معمولاً کمی خنکتر هستند، زیرا زمان کمتری را در آنها میگذرانیم.
- جهت اتاق: باور کنید یا نه، جهت اتاق شما بر میزان گرمای مورد نیاز آن تأثیر میگذارد. به عنوان مثال، اتاقی که رو به شمال باشد معمولاً کمی سردتر است و بنابراین به گرمای بیشتری نیاز دارد.
- نوع عایق بندی :نوع عایق بندی ساختمان تاثیر قابل توجهی بر انتخاب رادیاتور با اندازه مناسب دارد. به طور کلی، هرچه عایق بندی ساختمان بهتر باشد، به رادیاتور با ظرفیت گرمایشی کمتری نیاز خواهید داشت.
نقطه مناسب برای نصب رادیاتور
به طور سنتی، رادیاتورها در سردترین نقاط اتاق نصب میشدند که اغلب به معنای نصب آنها زیر پنجرهها بود، جایی که به ناچار مقداری از گرما تلف میشد. این موضوع تا حدودی در خانههایی که از شیشههای دوجداره استفاده نمیکنند، همچنان صادق است.
دومین نقطه سرد اتاق معمولا دیوار خارجی است. باور رایجی وجود دارد که رادیاتور نباید در این ناحیه قرار گیرد، زیرا گرم شدن کل اتاق زمان بیشتری میبرد. اما این موضوع به چیدمان خاص اتاق و همچنین سلیقه شخصی نیز بستگی دارد.
گاهی اوقات در اتاقهای بزرگ، استفاده از چند رادیاتور کوچکتر به جای یک رادیاتور بزرگتر، بسیار مفیدتر است. بنابراین، اگر ابعاد اتاق شما بزرگ است، به میزان گرمایشی که چند رادیاتور ایجاد میکنند، توجه کنید.
هنگام انتخاب محل قرارگیری رادیاتور، سعی کنید جایی را انتخاب کنید که مبلمان آن را مسدود نکند. زیرا مبلمان و پردهها میتوانند گرما را جذب و جلوی گرم شدن محیط را بگیرند.
جمع بندی
با توجه به تنوع بالای این محصول در بازار، انتخاب رادیاتور مناسب میتواند چالشبرانگیز باشد. در این مقاله سعی کردیم تا با ارائه اطلاعات جامع، شما را در انتخاب بهترین رادیاتور برای منزل یا محل کارتان راهنمایی کنیم.
اگر در انتخاب خود تردید دارید، می توانید از مشاوره خرید رایگان پکیج کالا استفاده کنید. کارشناسان ما با بررسی نیاز شما و ارائه اطلاعات کامل ، شما را در انتخاب بهترین گزینه یاری خواهند کرد.